Kopen of Privé lease

Kopen of Privé lease ? Wat zijn nu de voordelen van Privé lease ten opzichte van een auto kopen ? Als u een keuze gaat maken tussen het kopen of het leasen van een auto is het belangrijk om een paar punten goed in u op te nemen. Want wat is nu het voordeligst en biedt u het meeste vertrouwen, een auto kopen of leasen ?

Kopen of privé leaseAls u een auto wilt leasen als particulier dus via Privé lease dan betaalt u een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij, u heeft verder geen kosten aan onderhoud, verzekering van de auto en wegenbelasting. Dit kan dus al behoorlijk wat geld besparen als u nagaat dat een servicebeurt van een eigen auto al aardig in de papieren kan lopen.

Met een lease auto gaat u naar de garage en wordt uw auto ook onderhouden maar de rekening gaat rechtsreeks naar de leasemaatschappij. Ook als u een keer pech mocht krijgen is dat natuurlijk altijd vervelend maar één telefoontje naar de leasemaatschappij en de auto wordt voor u opgehaald en er wordt gratis vervangend vervoer voor u geregeld. U heeft dus nergens meer omkijken naar, het enige wat u nog moet doen is tanken en daar wel zelf de rekening voor betalen, de brandstof kosten zitten namelijk niet in het maandelijks te betalen bedrag bij privé lease.

Kopen of leasen ?


Het nadeel van een auto kopen is dat zodra u de garage uitrijd u al een behoorlijk bedrag heeft afgeschreven, daarentegen bij het leasen van een auto heeft u na de lease-termijn helemaal geen auto in uw bezit.

U ziet het leasen van een auto heeft behoorlijk wat voordelen alleen de auto zal nooit uw eigendom worden tenzij u aan het einde van de leasetermijn de auto kunt overkopen voor de restwaarde van de leasemaatschappij, maar dit is per maatschappij verschillend dit zou u dus voor u de verbintenis aangaat moeten informeren bij enkele leasemaatschappijen.